Hrníčkový karlovarský knedlík (rychlý a jednoduchý)

Hrníčkový karlovarský knedlík (rychlý a jednoduchý)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    30 minut

Tento recept na karlovarské knedlíky je opravdu rychlý a jednoduchý. K odměřování surovin vám postačí hrnek a v hrnku si tyto knedlíky také připravíte.

Hrníčkový karlovarský knedlík je snadný na přípravu a zvládne ho opravdu každý. Vytvoříte si tak skvělou přílohu například ke svíčkové na smetaně nebo koprovce. Pokud dáváte přednost klasickému receptu na karlovarské knedlíky připravované pomocí potravinářské fólie, tak se určitě podívejte na tento recept.

Suroviny na hrníčkový karlovarský knedlík

  • 5 starších rohlíků (nebo housek)
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku mléka
  • prášek do pečiva
  • nasekaná petrželka
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka muškátového oříšku
  • sádlo na vymazání (lze nahradit olejem)

TIP: Do knedlíků můžete přidat i povolené máslo. Použijte maximálně 50 g másla k množství surovin uvedených výše.

Hrníčkový karlovarský knedlík postup přípravy

  1. Nejprve si ze 3 bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Pečivo si nakrájejte na kostky o velikosti 1×1 cm a v míse ho smíchejte s 1,5 hrnkem mléka, 1,5 hrnkem mouky, práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, žloutky a špetkou muškátového oříšku. Knedlíky osolte zhruba půl lžičkou soli. Ze směsi vypracujte těsto.
  3. Těsto plňte do hrnků vymazaných sádlem.
  4. Ve větším hrnci si dejte vařit vodu, jakmile projde varem, tak ztlumte, knedlíky by se neměly vařit na přímém varu. Voda by neměla přesáhnout vršek hrnků. Vařte 30 minut.
  5. Poté hotové knedlíky jen vyklopte a servírujte k oblíbenému pokrmu.

TIP: Pokud máte rohlíky relativně čerstvé, tak je doporučuji den předem nakrájet a nechat trochu proschnout.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Alice Magdalena

      Kampak se z receptu vytratil sníh?

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.